Serwis ekspresów do kawy Nouva Simonelli

Ekspresowa Klinika od lat zajmuje się naprawą i bieżącą konserwacją ekspresów do kawy włoskiej marki Nouva Simonelli. Przywracamy urządzeniom pełną sprawność dając gwarancję jakości. Serwisujemy urządzenia w kawiarniach, restauracjach, hotelach i biurach. Zlecenia wykonujemy sprawnie, w rozsądnych cenach. W razie potrzeby dostarczamy sprzęt zastępczy. Przyjeżdżamy po uszkodzony sprzęt i odwozimy sprawny.
Nuova Simonelli Serwis Ekspresów do kawy Łódź
Wysokiej klasy, profesjonalne ekspresy do kawy Nouva Simonelli to wizytówka najlepszych kawiarni – gwarantują najwyższej klasy napar, satysfakcjonujący prawdziwych koneserów kawy. Nasi inżynierowie mają duże doświadczenie w naprawie profesjonalnych, kawiarnianych ekspresów do kawy – usuwaniu usterek, jak również w przeprowadzanych regularnych przeglądów konserwacyjnych.
Naprawa Ekspresu Nuova Simone

Z tego artykułu dowiesz się

Serwis Nuova Simonelli – ekspresy do kawy z Łodzi i województwa łódzkiego

Serwis ekspresu Nuova Simonelli w Łodzi, Pabianicach, Aleksandrowa Łódzkiego, Zgierza, Koluszek, Sieradza, Zduńskiej Woli możesz zlecić Ekspresowej Klinice, Zadbamy, by Twój ekspres Jura odzyskał dawną świetność. Zajmiemy się zarówno jego okresową konserwacją, jak i naprawą usterki. 

Działamy profesjonalnie, bazując na oryginalnych częściach i specjalistycznej wiedzy na temat konstrukcji i sposobu działania automatycznych ekspresów do kawy.

Nuova Simonelli – włoska marka z 90-letnią tradycją

Firma ekspresów do kawy Nouva Simonelli liczy już prawie 90 lat. Założona została w mieście Cessapalombo przez Orlando Simoneli. Pierwszy produkt firmy, dwusekcyjny ekspres pojawił się na rynku w 1936 roku – posiadał elektryczne podgrzewanie wody w bojlerze i ciśnieniowy system wodny. W 1950 roku firma wyprodukowała pierwszy ekspres na świecie gwarantujący ciągłe serwowanie kawy. W roku 1959 wraz ze zmianą właściciela zmieniła się nazwa na Nuova Simonelli. Początek lat siedemdziesiątych przyniósł nowe, ciekawe urządzenie – ekspres Eli – przeznaczony do użytku w domach, ale wieloma cechami profesjonalnych urządzeń. Prawie 10 lat później firma kontynuowała ekspansję na rynku wymagających użytkowników domowych, rozpoczynając produkcję ekspresu „Mia”, posiadającego kompaktowe rozmiary, ale zachowując elementy konstrukcyjne z ekspresów kawiarnianych.

Do popularnych ekspresów Nuova Simonelli można zaliczyć:

  • Musica Standard i Musica Lux – niewielki ekspres sprawdzający się także w domu, zdolny do zaparzenia wysokiej jakości espresso;
  • Oscar II – mały ekspres przeznaczony do obsługi małego ruchu lub do zastosowań domowych;
  • Talento Special, Talento Special Mix i Talento Special Plus – automatyczne urządzenie o dużej wydajności  (do 240 espresso i 180 cappucino na godzinę); podwójny młynek i spieniacz z opcją regulacji gęstości i temperatury;
  • Prontobar – prosty w obsłudze ekspres automatyczny z jednym, bądź dwoma młynkami i możliwością zasilania z sieci wodociągowej;
  • Microbar II Coffe – kompaktowy model przeznaczony dla restauracji, kawiarni i biur wyposażony w specjalnie wytłumiony młynek;
  • Microbar II Cappucino – jak Microbar II, ale ze spieniaczem mleka;
  • Aurelia II 2gr/3gr/4gr/2gr T3/3gr T3 – profesjonalne ekspresy kolbowe z technologią pozwalającą na wszechstronną i precyzyjną kontrolę temperatury na poszczególnych etapach parzenia kawy;
  • Appia II 1gr/2gr/3gr/Compact 2gr – ekspresy przeznaczone do różnych zastosowań – od małej gastronomii, hoteli, punktów obsługi klienta do kawiarni i restauracji; wyposażone w dyszę do spieniania mleka oraz wylewkę gorącej wody.

Konserwacja ekspresów do kawy Nuova Simonelli

Profesjonalny ekspres do kawy to najważniejsze urządzenie w kawiarni czy cukierni, ale nawet i w restauracji restauracji kawa to jedna z częściej zamawianych pozycji w menu. Utrzymanie ekspresu w idealnym stanie jest więc bardzo ważne.Wiele czynności konserwacyjnych związanych z eksploatacją profesjonalnego ekspresu do kawy może być wykonana przez użytkownika. Zaangażowanie do tych czynności serwisu nie jest niezbędne. Regularne, zgodne z zaleceniami zawartymi w instrukcji obsługi, dbanie o ekspres przedłuża jego żywotność i zmniejsza konieczność wykonywania napraw.Ważne, aby konserwacja ekspresu do kawy była na stałe wpisana w harmonogram prac obsługi lokalu. Kawa z zadbanego urządzenia będzie aromatyczna i smaczna, a ono samo odpłaci dodatkowymi latami pracy. Należy stosować się do następujących zasad:
  1. stosować się do zaleceń zawartych w instrukcji obsługi,
  2. używać przefiltrowanej wody,
  3. codziennie wykonywać zalecane czynności konserwacyjne –  opróżnienie pojemnika na fusy, wyczyszczenie jej i osuszenie, opróżnienie pojemnika na wodę, wyczyszczenie dysz kawowych i spieniających mlek, przepłukanie układu mlecznego, wyczyszczenie panelu urządzenia i przycisków, skontrolowanie czystości otoczenia wokół ekspresu.
Okresowo należy również przeprowadzić czyszczenie grupy zaparzającej (w tym kolb), dyszy do spieniania mleka oraz odkamienianie.

Łódź – serwis ekspresów Nuova Simonelli przedłuży okres eksploatacji Twojego urządzenia

Z pewnością zależy Ci na bezawaryjnym działaniu ekspresu do kawy przez jak najdłuższy czas. Twoja inwestycja powinna zarabiać na siebie tak długo, jak się da. Prawidłowo użytkowane i okresowo konserwowane ekspresy do kawy pracują znacznie dłużej, niż te zaniedbane, serwisowane tylko wtedy, gdy coś się zepsuje.Ekspresy do kawy Nuova Simonelli to świetne rozwiązanie dla kawoszy, którzy doceniają aromat świeżo zmielonych ziaren i możliwość dopasowania indywidualnych parametrów. Innowacyjne rozwiązania wymagają zastosowania wielu skomplikowanych elementów. Abyś mógł jak najdłużej cieszyć się ich działaniem, wykonuj regularny serwis ekspresów Nuova Simonelli. W Łodzi polecamy się jako firma Ekspresowa Klinika – wieloletni eksperci z zakresu ekspresów do kawy.
ZADZWOŃ! SZYBKO NAPRAWIMY EKSPRES DO KAWY

Nasi inżynierowie mają duże doświadczenie w naprawie ekspresów do kawy wszystkich marek. Serwisujemy urządzenia domowe i biurowe. 

Świeżo palona kawa już od 40 zł

Oferujemy najwyższej klasy, świeżo paloną kawę ziarnistą dla firm, hoteli i gastronomii.  Mocny aromat i wyważony smak bez kwasowości. Idealna z mlekiem, doskonała jako czarna i espresso.

Wynajem profesjonalnych ekspresów od 150 zł

Wynajmujemy profesjonalne, wydajne ekspresy do kawy na imprezy, konferencje, bankiety i uroczystości rodzinne. Zaskocz swoich gości. Sami przywieziemy i zabierzemy.