Wysokiej klasy, profesjonalne ekspresy do kawy La Cimbali to wizytówka najlepszych kawiarni – gwarantują najwyższej klasy napar, satysfakcjonujący prawdziwych koneserów kawy. Nasi inżynierowie mają duże doświadczenie w naprawie profesjonalnych, kawiarnianych ekspresów do kawy – usuwaniu usterek, jak również w przeprowadzanych regularnych przeglądów konserwacyjnych.
Z tego artykułu dowiesz się
Serwis La Cimbali – ekspresy do kawy z Łodzi i województwa łódzkiego
Serwis ekspresu La Cimbali w Łodzi, Pabianicach, Aleksandrowa Łódzkiego, Zgierza, Koluszek, Sieradza, Zduńskiej Woli możesz zlecić Ekspresowej Klinice, Zadbamy, by Twój ekspres La Cimbali odzyskał dawną świetność. Zajmiemy się zarówno jego okresową konserwacją, jak i naprawą usterki.
Działamy profesjonalnie, bazując na oryginalnych częściach i specjalistycznej wiedzy na temat konstrukcji i sposobu działania profesjonalnych ekspresów do kawy.
La Cimbali – włoska marka z ponad 100-letnią tradycją
Producent ekspresów marki La Cimbali, firma Cimbali założona została w 1912 roku przez Giuseppe Cimbali w Mediolanie, przy Via Caminadella 6. Warsztat specjalizował się w produkcji wyrobów z miedzi i poza właścicielem zatrudniał dwóch pracowników.
W roku 1930 rozpoczęła się produkcja pierwszego ekspresu do kawy – Rapida. Podobnie jak większość urządzeń tego typu, miała kształt cylindryczny i układ pionowy. Woda ogrzewana była drewnem lub węglem.
W roku 1945 pojawił się na rynku pierwszy ekspres do kawy przypominający wyglądem obecnie produkowane urządzenia – LaCimbali Albadoro. Maszyna miała dwa bojlery zasilające 3-6 sekcji.
Sukces rynkowy zaowocował w 1995 roku zakupem konkurencyjnej firmy Faema, a w 2017 roku amerykańskiej marki Slayer Espresso.
Konserwacja ekspresów do kawy La Cimbali
- stosować się do zaleceń zawartych w instrukcji obsługi,
- używać przefiltrowanej wody,
- codziennie wykonywać zalecane czynności konserwacyjne – opróżnienie pojemnika na fusy, wyczyszczenie jej i osuszenie, opróżnienie pojemnika na wodę, wyczyszczenie dysz kawowych i spieniających mlek, przepłukanie układu mlecznego, wyczyszczenie panelu urządzenia i przycisków, skontrolowanie czystości otoczenia wokół ekspresu.